joi, 25 noiembrie 2010

INTERVIU DAVID RAIMER, CAVALER DE MALTA

INTERVIU DAVID RAIMER, CAVALER DE MALTA
Interviu in exclusivitate cu Sir David Allan Raimer
interviu realizat de Carmewn Moraru
partea intai

C.M.: Acesta este un interviu in exclusivitate cu Sir david Allan Raimer, investitor bancar international privat, care s-a mutrat recent la Cluj-Napoca, pentru a imbunatati calitatea vietii de aici. Buna ziua si bine ati venit.
D.R: Multumesc.
C.M: Multumim pentru ca ati acceptat invitatia noastra.
D.R: Placerea este de partea mea.
C.M: V-am vazut de curand la Pro Tv intr-un scurt interviu referitor la faptul ca ati devenit Cavaler de Malta. (http://stirileprotv.ro/video/ordiul-cavalerilor-de-malta-s-a-imbogatit-cu-30-de-noi-membri/60447547). Cred ca a fost o experienta extraordinara pentru dvs. Ce puteti sa ne impartasiti despre aceasta?
D.R: Da, intr-adevar, a fost o experienta deosebita pentru mine si partenerul meu, Malcolm Martin Walker III. Amandoi ne-am mutat in Romania ca sa fim o binecuvantare pentru tara aceasta si consideram ca oportunitatea de a face acest lucru este aici, in aceasta tara, deoarece aici exista atatea oportunitati minunate. Consideram ca poporul roman este un popor muncitor, care a trecut prin numeroase momente de cumpana de-a lungul anilor – in ultimii 50-75 de ani si speram sa reusim sa restauram prosperitatea si integritatea acestui popor. Dorim sa ajutam la construirea istoriei, sa restauram mostenirea istorica pentru copiii copiilor romanilor si dorim sa facem acest lucru in diferite moduri.
Dorim sa aducem laolalta un grup de investitori internationali care ne impartasesc viziunea si care se pregatesc si ei sa se mute in Romania. Nu suntem doar un simplu grup de investitori care am venit aici sa investim intr-o anumita zona a Romaniei. Am venit aici ca sa fim o parte din Romania, sa ne aducem contributia la viata de aici si sa ne cladim viitorul aici. Ca sa reusim sa facem acest lucru, trebuiau indeplinite mai multe lucruri mai intai: am petrecut timp de calitate ca sa ii cunoastem pe oamenii din Romania, calatorind cu taxiul, in sistemul de autobuze, pe tren si doar vorbind cu oamenii, reusind sa ne facem o idee despre forma de guvernamant si despre stilul de viata de aici; suntem convinsi de faptul ca pentru a face lucrurile pe care le consideram necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii de aici este necesar sa fim luati in serios. Iar pentru ca acest lucru sa se intample, am considerat ca cel mai bun mod era sa ne alaturam Ordinului Cavalerilor de Malta a Sfantului Ioan din Ierusalim. Acest ordin este o organizatie foarte prestigioasa de intr-ajutorare. Suntem aici ca sa ajutam la construirea de noi spitale, noi scoli, o noua infrastructura, sa facem niste lucruri cu adevarat extraordinare. Iar sistemul politic – asa cum stie toata lumea – tinde uneori sa devina unul confuz. De asemenea, am considerat ca facand parte din Ordinul Cavalerilor de Malta a Sfantului ioan din Ierusalim ne putem pozitiona in asa maniera incat sa ne putem demonstra intentiile, integritatea si rezultatele.

Aventura noastra a inceput in Cluj-Napoca, de unde am pornit spre Castelul Peles din Sinaia. Drumul ar fi trebuit sa dureze 4 ore, dar cu GPS-ul a durat 7. Asta da experienta! Iar cand am ajuns acolo am vazut frumosul castel si ceremonia tutoror cavalerilor. Se afla acolo cu mine si frumoasa mea mireasa. Arata ca o printesa. Si a inceput ceremonia. Am avut un interpret care ne-a tradus semnificatia ceremoniei, precum si juramantul pe care l-am depus. Totul a fost foarte intens. Daca m-ati fi intrebat acum un an daca ma gandesc ca as putea fi cavaler in cadrul unei organizatii atat de prestigioase, probabil nu as fi crezut nici eu acest lucru. Asa ca a fost o experienta supra-reala si minuata. Dorinta noastra este sa imbunatatim calitatea vietii, in special in domeniul sanitar si sa comstruim centre moderne de ingrijire care sa fie accesibile si celor bogati dar si celor saraci in egala masura. Este dorinta noastra sa facem tot ce putem in aceste doua domenii.

Nu credem ca banii sunt aceia care ar trebui sa faca diferenta intre o ingrijire medicala buna si orice alt tip de ingrijire mai putin buna. Acesta va fi obiectivul nostru: sa incercam sa facem din sistemul sanitar din Romania unul din cele mai bune de pe mapamond.

Intentionam sa desfasuram si alte activitati. Speram sa organizam un simpozion in urmatoarele cateva saptamani. Vom reuni mai multe grupuri de pe intreg teritoriul Romaniei, profesori si oameni care in decursul ultimilor ani s-au stradsuit sa creeze un nou tip de societate in Romania, care au niste idei noi si cai revolutionare de a face ca acest lucrusa se intample care sa aduca prosperitate si o exprimare libera a oamenilor din Romania. Credem ca lumea a demonstrat o mare instabilitate in ultimii ani. Economia nu prezinta stabilitate; au existat multe incertitudini si temeri in intreaga lume si consider ca avem unele raspunsuri care pot sa faca o diferenta in calitatea vietii de aici.
Si datorita oportunitatii unice pe care o avem, credemca putem utiliza platforma Irdinului cavalerilor de Malta a Sf. Ioan din Ierusalim, care ne da posibilitatea sa deschidem multe usi aici in Romania si sa fim po binecuvantare pentru aceasta tara minunata.

C.M: Ati putea sa ne impartasiti viziunea dvs. Asupra Romaniei?

D.R.: Da, cu mare placere. Sunt foarte entuziasmat de faptul c am venit in Romania in urma cu 10 ani, inainte ca granitele sa fie deschise (inainte de iontrarea Romaniei in UE – n.t.). Imi amintesc de fatul ca in vremea aceea erau o multime de masini Dacia. Am fost surprins cat de mult s-au schimbat marcile de masini in ultimii zece ani. Atunci nu prea existau mall-uri. Cred ca tocmai se introdusese Metro si McDonald's era noul mare restaurant. Acum zece ani exista o mare nevoie de dezvoltare nu numai in ceea ce priveste infrastructura, ci toate aspectele vietii dea ici. In aceasta situatie asa cum o vad eu – si punctul meu de vedere ar putea fi unul limtat, nu am venit aici din America presupunand ca avem toate raspunsurile sau ceva de genul asta. De fapt, nu ne percep ca venind aici in calitate de americani, ci ca oameni care venim aici cu o mare dragoste de Romania si cu o mare dorinta de a face aici casa noastra. Iar aici putem face aceasta. Mi-am dat seama de acest lucru in urma cu zecea ni. Am vazut aceasta posibilitate atunci.
VA URMA

Interviu realizat de Carmen Moraru, producator TV (http//:galaxytv21.tripod.com)

Un comentariu:

  1. As dori sa fiu contactat urgent de dl. David A. Raimer pentru a-i restitui niste documente personale lasate de dansul in Romania acum 10 ani, pastrate in custodie de catre US Embassy Bucharest, si preluate de mine cu o procura legala si trimisa mie de dl. David A. Reimer.
    John Pop, Cluj
    Cell: +40-721-734.111

    RăspundețiȘtergere